Visual Designer

Solliciteer nu

Visual Designer

Full-time / Part-time · Clarify HQ

Over de rol

Met beeld kun je enorm veel impact maken. Het zijn dan ook jouw visualisaties die complexe materie op een simpele en tegelijkertijd aantrekkelijke manier uitleggen. Jouw gereedschap: het lef om kritische vragen te stellen, de kern van de complexe informatie boven te krijgen en dit met jouw skills om te zetten in een creatief concept en visueel product. Wij én onze opdrachten groeien, niet alleen in kwantiteit maar ook inhoudelijk. We zoeken daarom iemand die samen met ons deze transitie wil doormaken.

Wat betekent dit concreet

 • Met jouw goede gevoel voor design en dus ook scherp oog voor de juiste opmaak, lay-out, typografie en visuele hiërarchie weet jij de klant keer op keer te verwonderen met jouw ontwerpen. Denk hierbij aan het ontwerpen van websites, infographics, visuele rapporten en presentaties.

 • Je begeleidt zelfstandig een kick-off bij de klant om de inhoud op te halen die nodig is voor het project dan wel ontwerp. 

 • Samen met de consultant zorg jij dat de briefing wordt vertaald naar visuele en creatieve middelen. 

 • Met jouw analytische blik weet jij de klant maar ook het team mee te nemen in je ideeën en uitvoering. Je denkt mee over het concept, welk product het beste gaat passen en je bent daarnaast ook sterk in de uitvoering daarvan. 

 • Je begeleidt je (junior) collega’s en brengt ze kennis van jouw vakgebied bij.

Wat breng jij

 • Je hebt een goed gevoel voor design en dus een scherp oog voor de juiste opmaak, lay-out, typografie en visuele hiërarchie. Het spreekt voor zich dat jij altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends, ontwikkelingen en tools in het vakgebied en bent daarbij niet bang om dit tijdens projecten uit te proberen.

 • Je draait in ieder geval al 3 jaar mee in het vak, wat ook blijkt uit jouw goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van grafisch ontwerp. Het is fijn als je daarnaast ook illustratie-ervaring hebt. En als je daarnaast ook nog UX/UI skills bezit kan onze dag helemaal niet meer stuk.

 • Jij kent alle shortcuts en handigheidjes van Adobe InDesign en Illustrator. Beheersing van Figma is erg welkom.

 • Met jouw enthousiasme (voor het vak) wordt elk project een feestje. Dit enthousiasme weet je ook over te brengen op de klant, je collega’s en je ontwerpen.

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is in deze functie belangrijk.

Wat kan je van ons verwachten

 • We bieden een goed salaris, van € 2650 - € 4400 op basis van relevante ervaring. En eigentijdse secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder 26 vrije dagen, opleidingsbudget, pensioenopbouw en een jaarlijkse bureaureis).

 • De vrijheid om je rol in te vullen op de manier die het beste bij jou en je interesses past. Als je maar op vrijdagmiddag mee doet met een potje tafeltennis.

 • Een dynamische omgeving, met aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 • Een kantoor met een heerlijke koffie, op een mooie locatie in de Houthavens van Amsterdam. 

Over Clarify

Bij Clarify geloven we dat duidelijkheid je verder brengt. Wij maken complexe materie van onze klanten begrijpelijk. We werken op het snijvlak van design, consultancy en techniek. Met infographics, explanimations, interactieve tools en visual consultancy. Information design noemen we dat.

Complexiteit is overal. We werken dan ook voor veel verschillende opdrachtgevers – van start-ups tot de overheid en alles wat daartussen zit. Dit doen we al sinds 2003 met Booreiland, in60seconds en Getting the picture. Vanaf 2022 zijn we samen Clarify en hebben we een duidelijke missie: complexe informatie vertalen naar kraakheldere verhalen.

Solliciteer

Wil jij ons team komen versterken? Solliciteer dan nu met jouw motivatie en CV via onderstaande button. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met lienke.raben@clarify.nl. (dit e-mailadres is niet om te solliciteren.)