Creative Lead

Solliciteer nu

Creative Lead

Full-time / Part-time · Clarify HQ

Over de rol

Als creative lead heb je een dynamische rol: je speelt een belangrijke rol in het meedenken over de creatieve richting van Clarify, je bent met de Creative director verantwoordelijk voor een groot team van enthousiaste creatieven en je bent ook nog steeds zelf inhoudelijk betrokken en weet mooie projecten op te leveren aan onze klanten. Wij én onze opdrachten groeien, niet alleen in kwantiteit maar ook inhoudelijk. We zoeken daarom iemand die samen met ons deze transitie wil doormaken. We worden dan ook graag uitgedaagd door jouw kijk op vernieuwende kansen en mogelijkheden voor Clarify, het creëren van de beste (project)teams en de meest verrassende visuele concepten.

Wat betekent dit concreet

 • Een uitdagende rol waarin je wordt uitgedaagd om inhoudelijk het team en Clarify naar weer een volgende stap te brengen. Je werkt hierbij nauw samen met de Creative Director en denkt en doet actief mee aan de aansturing en bevordering van de groei van het creatieve team.

 • Jij ontwikkelt, al dan niet samen met het team, de meest verrassende visuele concepten die succesvol bijdragen aan klantvragen en de creatieve ambities van Clarify. Je zal voor een deel van je tijd dan dus ook echt nog zelf met je voeten in de klei staan als ontwerper.

 • Je bent mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten. Je ziet er op toe dat de producten onze kernwaarden en missie in zich dragen en uitstralen.

 • Bij projecten bij je deels betrokken in creatie waarbij jij de toon zet en af en toe ook zelf ontwerpt, en heb je deels een project sturende rol. Je begeleidt projecten door alle fases: van briefing tot concept, van ontwikkeling tot productie en uiteindelijk evaluatie. Je vindt het daarbij leuk om mensen op te leiden, te inspireren en uit te dagen om elke keer weer een beetje beter te worden.

 • Je bent creatief sparringspartner en adviseur van klanten. Je werkt daarbij ook mee aan new business voorstellen. 

Wat breng jij mee

 • Je hebt een eigen, heldere en vooruitstrevende visie op design, denk aan o.a. UI/UX, illustratie, animatie en grafisch ontwerp. Het spreekt voor zich dat jij altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends, ontwikkelingen en tools in het vakgebied en bent daarbij niet bang om dit tijdens projecten uit te proberen of het team op uit te dagen.

 • In dat kader durf jij de lat bij elk project elke keer weer een stukje hoger te leggen om je team net een beetje extra uit te dagen en de klant nog meer versteld te laten staan.

 • Een overtuigende manier van presenteren waarbij je zowel intern als extern je creatieve ideeën goed over de bühne krijgt.

 • Je bent op de hoogte van de behoeften van onze klanten én de ontwikkelingen op het gebied van visualisatie.

 • Je hebt tenminste zes jaar relevante werkervaring als digital designer waarvan minimaal drie jaar in een leidende functie (denk hierbij aan art direction, coaching of creative lead). Ervaring met animatieprojecten en/of het werken in Sprints is een pré.

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat kan je van ons verwachten

 • We bieden een goed salaris, van € 4.000 - € 5.700 op basis van 40 uur en relevante ervaring. En eigentijdse secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder 26 vrije dagen, opleidingsbudget, pensioenopbouw en een jaarlijkse bureaureis).

 • De vrijheid om je rol in te vullen op de manier die het beste bij jou en je interesses past. Als je maar op vrijdagmiddag mee doet met een potje tafeltennis.

 • Een dynamische omgeving, met aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 • Een kantoor met een heerlijke koffie, op een mooie locatie in de Houthavens van Amsterdam. 

Over Clarify

Bij Clarify geloven we dat duidelijkheid je verder brengt. Wij maken complexe materie van onze klanten begrijpelijk. We werken op het snijvlak van design, consultancy en techniek. Met infographics, explanimations, interactieve tools en visual consultancy. Information design noemen we dat.

Complexiteit is overal. We werken dan ook voor veel verschillende opdrachtgevers – van start-ups tot de overheid en alles wat daartussen zit. Dit doen we al sinds 2003 met Booreiland, in60seconds en Getting the picture. Vanaf 2022 zijn we samen Clarify en hebben we een duidelijke missie: complexe informatie vertalen naar kraakheldere verhalen.

Solliciteer

Wil jij ons team komen versterken? Solliciteer dan nu met jouw motivatie en CV via onderstaande button. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met lienke.raben@clarify.nl. (dit e-mailadres is niet om te solliciteren.)